Polițiștii suceveni vor să stimuleze tinerii din Dolhasca să meargă la școală și au donat două sute de cărți bibliotecii școlare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au donat două sute de cărți pentru elevii unităților școlare din orașul Dolhasca cu scopul de a a stimula tinerii să meargă la școală.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Județene Suceava, poliţiştii suceveni au organizat, premergător Zilei de 25 martie – Ziua Poliţiei Române, activităţi care să implice un număr cât mai mare de tineri şi să le arate acestora ce înseamnă mândria de a fi poliţist şi de a te dedica comunităţii.

Astfel, la sediul IPJ Suceava zeci de copii au participat la ,,Ziua Porţilor Deschise”, iar în total 200 de copii au participat la workshop-uri interactive , au vizionat filme educative şi au savurat demonstraţiile cuprinzând exerciţii de luptă desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

Totodată, expoziţia de arme organizată de Serviciul Arme, Muniţii, Substanţe Periculoase i-a captivat pe cei mici care au putut vedea de aproape şi atinge piesele de armament, fiindu-le totodată explicate efectele distructive ale acestora şi pericolul reprezentat de utilizarea neautorizată.

De asemenea, copiii au admirat demonstraţiile câinilor de urmă şi a celor specializaţi în detectarea explozibililor şi a substanţelor interzise, iar echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor.

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri educative.

Mai mult, în orașul Dolhasca, copiii din unităţile de învăţământ au primit cărţi donate de poliţişti.

Astfel, poliţiştii au donat peste 200 de cărţi bibliotecii şcolare, scopul acţiunii fiind stimularea tinerilor de a frecventa cursurile şcolare, de a se dezvolta profesional şi personal, precizează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de