Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au intensificat controalele privind comercializarea cărnii de miel și a ouălor, dar și în restaurante și pensiuni din zonele turistice


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au intensificat în preajma Sărbătorilor Pascale controalele privind modul de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel şi a ouălor, dar şi controalele la unităţile de alimentaţie publică şi la pensiunile din zonele turistice ale judeţului Suceava.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul Dănuţ Corneanu a spus că la acţiunile de control se desfăşoară  în perioada 15 martie-15 aprilie 2017, verificările fiind efectuate de medicii veterinari cu atribuţii de inspecţie şi control din cadrul DSVSA, dar şi cei din cele opt circumscripţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din teritoriu.

Corneanu a spus că acţiunile de control urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din târgurile de animale, din pieţele agro-alimentare, din abatoare, din centrele de sacrificare cu activitate temporară, din unităţile de procesare, depozitare şi comercializare a alimentelor de origine animală, precum şi din unităţile de alimentaţie publică.

El a mai spus că verificările vor viza şi pensiunile agroturistice şi restaurantele din zonele turistice ale judeţului Suceava, unde se înregistrează, de obicei, un aflux mai mare de turişti care vin să-şi petreacă Sărbătorile Pascale în Bucovina.
Directorul executiv al DSVSA Suceava a recomandat populaţiei să achiziţioneze carne de miel şi ouă doar din unităţi autorizate sanitar-veterinar. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de