Compania britanică Vast Resources a devenit unicul acționar al minei Mănăila din județul Suceava și va crea un complex metalurgic extins


Intră acum și în grupul de

Compania britanică Vast Resources a anunțat, vineri, că a achiziționat restul de 49,9% din acțiunile minei din Mănăilă din județul Suceava.

Vast Resources devine unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group SRL în urma cumpărării acțiunilor minei sucevene în proporție de 100% și a plății datoriilor istorice înregistrate de companie înainte ca Vast Resources să devină acționar. Astfel, încheierea tranzacției va atinge o sumă totală de 2,5 milioane de dolari, ducând investiția totală în Sinarom Mining Group la 7,5 milioane de dolari, se arată într-un comunicat transmis redacției News Bucovina.

Achiziționarea întregului pachet de acțiuni a minei din Mănăila va permite companiei britanice să continue să investească în dezvoltarea zonei și a proiectului desfășurat în Suceava, precizează firma.

„Mina din Mănăila a evoluat extrem de mult în ultimii doi ani, de când Vast Resources a devenit acționar. 2016 a fost un an de referință pentru acest proiect: am găsit modalități eficiente de creștere a calității minereului și de a extrage două tipuri diferite de concentrat: de cupru și de zinc. În plus, în luna decembrie am obținut și două noi licențe de prospectare în proximitatea minei, la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră. În acest context, deținerea minei din Mănăilă în proporție de 100% ne va permite să dezvoltăm proiectele desfășurate în zonă și să creăm un complex metalurgic extins”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)

Vast Resourses și-a arătat, de asemenea, interesul pentru realizarea unui parteneriat de tip joint venture, pentru a ajuta la creșterea producției atât a minei din Mănăila, cât și a celorlalte proiecte pe care companie le dezvoltă în România și confirmă încă o data importanța pe care o acordă afacerii din România.(N.B.)


Intră acum și în grupul de