Fostul primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a fost achitat pentru abuz în serviciu. Decizia Curții de Apel Suceava e definitivă


Intră acum și în grupul de

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a fost achitat, vineri, de Curtea de Apel Suceava pentru abuz în serviciu după ce fusese condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare.

 

Olărean a fost amendat cu suma de 1000 de lei.

Instanța a mai stabilit ca Olărean să plătească lui Simion Sticleţ suma de 4405 lei cu titlu de daune materiale, 3000 lei cu titlu de daune morale şi 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare de la judecata în fond.

Decizia Curții de Apel Suceava este definitivă.

Astfel, Curtea de Apel Suceava a decis să îl achite „pe inculpatul Olărean Aurel pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”.

„Aplică inculpatului Olărean Aurel sancţiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1000 lei. Obligă pe inculpatul Olărean Aurel să plătească părţii civile Sticleţ Simion suma de 4405 lei cu titlu de daune materiale, 3000 lei cu titlu de daune morale şi 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare de la judecata în fond. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din primă instanţă”, se arată în decizia instanței.

Judecătoria Rădăuţi l-a condamnat pe inculpatul Aurel Olărean, fostul primar al municipiului Rădăuţi, la trei luni de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de doi ani şi trei luni pentru „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”.

Fostul primar PDL al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a fost trimis în judecată la începutul anului 2014, de Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor pentru că ar fi refuzat să constate încetarea mandatului unui consilier local şi să vacanteze postul.

Anchetatorii au arătat că din luna iulie 2012, Aurel Olărean, în calitate de primar, nu şi-a îndeplinit, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu prevăzute în Statutul aleşilor locali şi nu a propus Consiliului Local al municipiului Rădăuţi să constate încetarea de drept a mandatului de consilier local a lui Nistor Tătar, membru PSD, care a fost ales şi consilier judeţean şi care a optat pentru funcţia de consilier judeţean.

Olărean a fost acuzat că nu a propus Consiliului Local al Municipiului Rădăuţi să constate încetarea de drept a mandatului de consilier local, nu a semnat referatul constatator întocmit de secretarul municipiului Rădăuţi şi nu a iniţiat un proiect de hotărâre prin care să se declare vacant locul consilierului demisionar, deşi avea obligaţia să-l includă pe ordinea de zi supusă dezbaterilor pentru prima şedinţă ordinară și că ar fi cauzat astfel o vătămare intereselor legale ale lui Simion Sticleţ, supleantul de pe lista de candidaţi ai USL.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de