Exercițiu de intervenție în caz de incendiu la Schweighofer Rădăuți


Intră acum și în grupul de

La sediul fabricii Holzindustrie Schweighofer Rădăuți a avut loc, joi, o aplicație desfășurată în comun cu pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Rădăuți și Siret din cadrul ISU Bucovina Suceava.

Potrivit unui comunicat al companiei austriece, exercițiul planificat a vizat modul de intervenție în caz de incendiu, verificându-se astfel stadiul și capacitatea de acțiune a personalului de la hala de debitare a firmei Holzindustrie Schweighofer în astfel de situații.

La exercițiu au participat pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Rădăuți și Siret, Serviciile Private pentru Situații de Urgență ale EGGER România și Holzindustrie Schweighofer și personalul angajat de la locul de muncă.

”A fost simulat un incendiu într-o secție cu număr mare de peste 40 persoane și a fost evaluată capacitatea de acțiune a personalului de pe locul de muncă și a celor cu atribuții în SPSU, dar și timpii de intervenție a pompierilor militari.

Analiza modului de intervenție a scos în evidență o bună colaborare a SPSU cu pompierii militari și echipele de intervenție SMURD și a arătat că obiectivele exercițiului au fost atinse”, se arată în comunicat.

„Prin aceste exerciții planificate, pe care le facem la obiective de importanță majoră din județul Suceava, urmărim mai buna cunoaștere a obiectivelor economice complexe precum fabrica de cherestea a Holzindustrie Schweighofer S.R.L., dar și creșterea capabilității de intervenție în aceste obiective a pompierilor. În acest fel, angajații firmelor, serviciile private de urgență și pompierii militari vor putea să facă față într-un mod eficace și sigur în situații reale. Considerăm că obiectivele propuse prin această aplicație au fost atinse cu succes” , a declarat șeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, general dr. Ion Burlui.

„Instruirea permanentă a angajaților, atât din punct de vedere al cunoștințelor tehnice dar și al securității în muncă, este una dintre preocupările constante ale Holzindustrie Schweighofer. Acest exercițiu de mare amploare este important atât pentru instruirea angajaților cât și pentru funcționalitatea în deplină siguranță a fabricii noastre”, a precizat conducerea Holzindustrie Schweighofer S.R.L.


Intră acum și în grupul de