„File de carnet”, expoziția aniversară de grafică și pictură a artistului plastic Sorin D. Baciu se deschide, vineri, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava se deschide vineri, 31 martie 2017, începând cu ora 17:00, expoziţia aniversară de grafică şi pictură „File de carnet” a artistului plastic Sorin D. Baciu.

Potrivit preşedintelui Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Niculai Moroșan, ”expoziţia va cuprinde lucrări de grafică executate în diferite tehnici: de la creion la tehnică mixtă şi de la clasicul monocrom la entuziasmul culorii”.

”Singura pictură prezentă în expoziţie este făcută pe pânză, în culori de ulei, iar la baza ei a stat un desen din seria „desenelor de cafea” cum sunt numite cu mare drag de către autor.

Un aspect deosebit al acestei expoziţii îl reprezintă locaţiile în care artistul a ales să-şi înceapă sau chiar să-şi finalizeze operele şi anume barurile, terasele din oraş având de fiecare dată în faţa sa o ceaşcă de cafea şi caietul cu desene. Putem spune că această expoziţie celebrează zece ani de pionierat neîntrerupt fără surle şi trâmbiţe prin care a adus Frumosul mai aproape de suceveni printr-o expunere directă a sinelui creator”, a arătat Moroșan.

Artistul plastic Sorin D. Baciu este profesor de artă plastică la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

Expoziția „File de carnet” va putea fi vizitată timp de o lună, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava. Intrarea este liberă. (I.L.)


Intră acum și în grupul de