I-au „furat” masina in timp ce se afla in Postul de Politie Siminicea, pentru a fi testat cu alcooltestul


Intră acum și în grupul de

Politistii Postului Siminicea au avut parte sâmbata de un caz bizar. Potrivit IPJ Suceava, în jurul orei 22.10, N. Gheorghe, de 45 de ani din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310 Break, a fost oprit în trafic pe raza localitatii Siminicea de catre lucratorii Postului de Politie Siminicea, pentru control. Acestia au constatat ca soferul autoturismului emana miros de alcool si a fost invitat în sediul postului pentru a fi testat cu fiola alcoolscop. Împreuna cu acesta se mai aflau sase persoane, care au ramas afara în apropierea autoturismului, manifestându-si indignarea ca îsi vor continua drumul pe jos. Potrivit IPJ Suceava, unul dintre ei , E. Ion, de 18 ani, a afirmat ca poseda chei pentru autoturismul marca Dacia, iar altul – S. Mihai de 18 ani din municipiul Suceava, a afirmat ca poate porni autoturismul „pe direct”.

„Proprietarul auto a fost testat cu fiola alcoolscop în sediul politiei, rezultatul fiind pozitiv – reactivul înverzindu-se în proportie de 15%, iar când i s-a solicitat sa prezinte permisul de conducere, acesta a precizat ca se afla în autoturism. S-a procedat la însotirea celui în cauza în locul unde lasase autoturismul si s-a constatat ca atât masina, cât si cele sase persoane nu mai erau. Au fost întreprinse imediat masuri de identificare a celor sase tineri pe raza localitatilor Siminicea si Dumbraveni. Autoturismul în cauza a fost identificat pe un drum comunal din satul Salageni, comuna Dumbraveni, fara avarii vizibile la exterior. Trecând la examinarea interiorului, s-a constatat ca acesta prezinta urme de distrugere la mai multe fire din bord , iar pedala de acceleratie este rupta”, precizeaza IPJ Suceava, în nota de presa.

Politistii au trecut la audierea lui E. Florin, si au aflat ca autoturismul a fost pornit si condus pâna la locul unde a fost gasit de catre R. Lucian, de 23 ani din comuna Dumbraveni. Acesta din urma a fost cautat la domiciliu, dar nu a fost gasit, urmând însa a fi localizat în cel mai scurt timp. Partea vatamata nu reclama sustragerea altor bunuri sau valori din interiorul autoturismului.

Politistii au întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si distrugere, ce urmeaza a fi solutionat procedural. 


Intră acum și în grupul de