Un pădurar a invocat salariul mic, lipsa mașinii și a locuinței de serviciu pentru că nu a păzit pădurea Obștii Gemenea din care s-au furat sute de arbori valorând peste 110.000 de lei. El a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Un pădurar care trebuia să păzească pădurea Obștii Gemenea a fost trimis în judecată pentru neglijență în serviciu după ce din această pădure au fost furați sute de arbori cu o valoare de peste 110.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a anunțat că a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a lui Ionel Ungureanu pentru neglijenţă în serviciu.

În rechizitoriul se arată că în anul 2013 I.T.R.S.V. Suceava a sesizat organele penale privind faptul că în perioada 17.04-17.05.2013, a efectuat un control în fondul forestier aparţinând Obştii Gemenea, respectiv pe raza Cantonului Silvic nr 15 Gemenea, aparţinând O.S. Bucovina Câmpulung Moldovenesc, constatând faptul că persoane necunoscute au tăiat fără drept de pe picior şi au sustras un număr de 577 arbori – diverse specii, cu un volum de 587,73 m.c, având o valoare de 111.074 lei fără TVA.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că Ionel Ungureanu, a fost angajat în funcţia de pădurar la Ocolul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc, gestionând suprafaţa de fond forestier aparţinând Obştii Gemenea.

„Deşi conform fişei postului acesta avea atribuţii exprese pe linia asigurării pazei fondului forestier, în perioada în care şi-a desfăşurat activitatea, acesta nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, invocând, în timpul urmăririi penale lipsa unei locuinţe de serviciu, lipsa asigurării unui mijloc de transport şi salariul modic cu care era remunerat”, arată procurorii.

Totodată, ei menționează că aceasta a constituit premisa care a favorizat tăierile ilegale şi sustragerea masei lemnoase din fondul forestier, care practic nu a beneficiat de pază, fiind înlesnită activitatea infracţională de tăiere şi sustragere de material lemnos.

Cercetările în acest caz continuă într-o cauza disjunsă pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de arbori.

Dosarul urmează să fie judecat de Judecătoria Gura Humorului. (N.B.)


Intră acum și în grupul de