Studenţii suceveni ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei au efectuat practica pedagogică în unităţi de învăţământ din bazinul Dornelor


Intră acum și în grupul de

Studenţii suceveni ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei au efectuat, în perioada 29 martie-1 aprilie 2017, practica pedagogică în şcoli şi grădiniţe din localităţile Neagra Şarului, Şaru Dornei şi Vatra Dornei în cadrul unui program educaţional derulat pentru al patrulea an consecutiv.

Potrivit unui comunicat de presă al USV Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei a derulat, pentru al patrulea an consecutiv, programul educațional “Practica pedagogică – Altfel”, ce este  dedicat studenților din cadrul specializării Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar și urmărește diversificarea modalităților de formare specializată a viitorilor profesori prin intermediul unor stagii alternative de practică pedagogică.

Sursa citată precizează că studenții FSE au avut posibilitatea să cunoască, în cadrul Centrului de formare continuă al USV din Vatra Dornei, particularitățile de desfășurare a orelor specifice mediului rural şi urban din zona de munte a județului Suceava, respectiv în Școlile şi Grădiniţele din Neagra Șarului și Șarul Dornei, coordonate de profesorul Marius Giosu, precum şi în Școala nr. 4 din Vatra Dornei, coordonată de profesoara  Doina Moroşan.

“Activitatea a facilitat dobândirea de experienţe semnificative de învăţare pentru studenţi, menite să conducă la reorganizarea demersului cognitiv de abordare a unei situații școlare reale. În același timp, micii preșcolari și școlari  au avut posibilitatea să interacţioneze cu studenții USV şi să dobândească noi repere necesare în dezvoltarea personală și socială”, menţionează sursa citată.

Stagiul de practică pedagogică  a fost coordonat de conf. univ. dr Otilia Clipa și lect. univ. dr. Oana Hrișcă, de la Facultatea de Științe ale Educației, precum şi de inspectorul pentru învățământul preșcolar din cadrul ISJ Suceava, profesor Daniela Răileanu.

“Practica pedagogică a presupus participarea studenţilor la lecţii şi analizarea acestora în timp real, dar și oferirea de noi experiențe senzoriale școlarilor, prin intermediul surprizelor dulci și a celor colorate, pregătite de participanți. Fiind o oportunitate de învăţare experienţială, practica pedagogică desfășurată în zona Vatra Dornei a reprezentat pentru studenți, dar și pentru profesorii implicaţi, un binevenit moment de reflecție profesională și reinventare personală într-un spațiu educațional nonformal”, se arată în comunicatul de presă.

Studenţii suceveni au vizitat Centrul de Informare al Parcului Național Călimani și au parcurs mai multe trasee turistice montane, ceea ce le-a facilitat “exersarea proiectării a numeroase activităţi educaționale (re)creative destinate elevilor din învățământul preșcolar și au permis relevarea de noi valențe formative a educației de tip nonformal”.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de