Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 176 de doze de vaccin antihepatitic B pentru vaccinarea nou-născuţilor şi 1350 de doze de vaccin tetraxim


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 176 de doze de vaccin antihepatitic B şi 1350 de doze de vaccin tetraxim.

Zorescu a spus că cele 176 de doze de vaccin antihepatită B vor fi distribuite maternităţilor din judeţul Suceava pentru imunizarea nou-născuţilor ale căror mame sunt purtătoare ale virusului hepatitei B, iar pentru ceilalţi copii medicii de familie din judeţ au fost instruiţi să aplice schema de tratament recomandată de Ministerul Sănătăţii.

“ Repartiţia se va face în funcţie de numărul mediu de nou-născuţi în fiecare maternitate şi ţinându-se cont de faptul că 4 la sută din gravide sunt purtătoare ale virusului hepatitei B”, a explicat medicul Cătălina Zorescu.

Ea a mai spus că alte 1350 de doze de vaccin tetraxim au fost repartizate DSP Suceava pentru completarea stocului la nivelul judeţului, vaccinul urmând să fie administrat copiilor la vârsta de şase ani, dar şi celor în vârstă de peste doi ani, care sunt restanţieri.

De precizat este că vaccinul tetraxim se administrează pentru imunizarea copiilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomielitei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de