Consiliul Județean Suceava reușește să semneze abia acum contractul pentru combustibilii necesari încălzirii din iarna trecută în unele centre ale DGASPC

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, a declarat, joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că nu s-a reușit încă semnarea contractului pentru achiziționarea de combustibili care trebuiau folosiți iarna trecută din cauza procedurilor de achiziție și a contestațiilor.

„Nici astăzi nu e semnat contractul pentru combustibili pentru încălzirea de iarna trecută”, a spus Niță în emisiune.

El a menționat că licitația a fost ridicată pe SEAP în 29 septembrie 2016 și s-au deschis ofertele în 9 noiembrie, iar de atunci nu s-a reușit semnarea contractului din cauza contestațiilor.

Vicepreședintele CJ Suceava a adăugat că ar trebui să fie semnăat în data de 10 aprilie acest contract pentru combustibil, dacă nu vor fi contestații.

„E pentru iarna care a trecut. În acest timp legea ne permite să facem achiziții directe. Noi am asigurat combustibili prin cumpărări directe”, a spus Niță.

El a menționat că nu au fost probleme majore în ceea ce privește asigurarea încălzirii în centre.

„A fost două zile când a lipsit combustibilul la Zvoriștea, dar acel centru a fost dotat și este dotat cu calorifere și aeroterme electrice și am avut asigurată temperatura de 19 grade Celsius în camere. Fiecare palier avea asigurată apa caldă pentru baia asistaților”, a spus Niță.

El a mai spus că nu a fost primită din partea Avocatului Poporului nicio informare privind verificările ce au fost făcute după ce această instituție s-a autosesizat de situație din presă.(Alin Dima)