Consiliul Județean Suceava reușește să semneze abia acum contractul pentru combustibilii necesari încălzirii din iarna trecută în unele centre ale DGASPC


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, a declarat, joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că nu s-a reușit încă semnarea contractului pentru achiziționarea de combustibili care trebuiau folosiți iarna trecută din cauza procedurilor de achiziție și a contestațiilor.

„Nici astăzi nu e semnat contractul pentru combustibili pentru încălzirea de iarna trecută”, a spus Niță în emisiune.

El a menționat că licitația a fost ridicată pe SEAP în 29 septembrie 2016 și s-au deschis ofertele în 9 noiembrie, iar de atunci nu s-a reușit semnarea contractului din cauza contestațiilor.

Vicepreședintele CJ Suceava a adăugat că ar trebui să fie semnăat în data de 10 aprilie acest contract pentru combustibil, dacă nu vor fi contestații.

„E pentru iarna care a trecut. În acest timp legea ne permite să facem achiziții directe. Noi am asigurat combustibili prin cumpărări directe”, a spus Niță.

El a menționat că nu au fost probleme majore în ceea ce privește asigurarea încălzirii în centre.

„A fost două zile când a lipsit combustibilul la Zvoriștea, dar acel centru a fost dotat și este dotat cu calorifere și aeroterme electrice și am avut asigurată temperatura de 19 grade Celsius în camere. Fiecare palier avea asigurată apa caldă pentru baia asistaților”, a spus Niță.

El a mai spus că nu a fost primită din partea Avocatului Poporului nicio informare privind verificările ce au fost făcute după ce această instituție s-a autosesizat de situație din presă.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de