Vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță: De la 1 mai, rămân 17 centre de asistență din 21, se reduc 9 funcții de conducere și 416 posturi bugetate


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, a anunțat, joi, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava,  este cea mai importantă instituție din județ, având  2.195 de salariați intră în reorganizare, dar fără ca vreo persoană să-și piardă locul de muncă.

„Am făcut o reorganizare în DGASPC Suceava, din cauza lipsei de finanțare de la bugetul de stat. E o restructurare dar fără ca nimeni din personal să meargă acasă. Am eliminat posturile care nu erau ocupate, dar erau bugetate ca să asigurăm finanțarea salariilor pentru angajați”, a spus Niță.

El a declarat că de la 1 mai intră în vigoare noua organigramă, iar din cele 21 de centre de asistență se ajunge la 17, iar posturile bugetate, de 2.195 se diminuează cu 416 și se va ajunge la 1.779 de posturi în DGASPC.

Totodată, din 33 de funcții contractuale de conducere, se va  ajunge la 24 de funcții contractuale de conducere.

Între măsurile adoptate, a spus Niță este diminuarea adăpostului de zi și de noapte ”Lizuca” de la Fălticeni pentru că nu erau cereri și s-a mai făcut un modul familial de șase locuri.

Mai mult, au fost restructurate casele de copii de la Mihoveni și de la Șcheia ce vor fi în subordinea Complexului de recuperare Blijdorp-O nouă viață unde a fost înființat și un centru pentru persoanele adulte cu dizabilități după ce unii dintre copiii aflați acolo au devenit adulți.

Vicepreședintele CJ Suceava a precizat că centrul de la Adâncata se închide și personalul și asistații vor fi mutați în celelalte centre, iar spațiile rămân în conservare.

Niță a spus că, fără aceste măsuri, nu se putea asigura finanțarea DGASPC încă din trimestrul trei, dar că  în urma restructurării s-a ajuns la un deficit de doar 23,9 milioane de lei.

„Asta înseamnă că ultimele trei luni nu au asigurată finanțarea, dar se așteaptă rectificarea bugetară pentru a se reuși asigurarea salariilor personalului”, a spus Gheorghe Niță.

Vicepreședintele CJ Suceava a menționat că în sistem sunt aproximativ 2000 de asistați sociali, iar norma este de un angajat la un asistat, dar că din cauza lipsei de finanțare nu se poate asigura această normă.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de