Fotbal, Cupa „Iepuras” : Ambitii mari pentru Ciprian Anton si Aurel Constantin


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul desfasurarii la Suceava a Cupei „Iepuras”, profesorii-antrenori Ciprian Anton si Aurel Constantin, cei care se ocupa de organizarea competitiei, în cadrul unei conferinte de presa au prezentat echipele participante la întrecere, precum si felul în care aceasta se va disputa. Cei doi considera ca un asemenea eveniment trebuie promovat cât mai bine, pentru ca numai asa Suceava poate intra în circuitul centrelor care organizeaza astfel de întreceri pentru copii.

Revenit de la Iasi, unde a participat la Cupa „Gheorghe Hagi”, Ciprian Anton a tinut sa organizeze, în premiera la Suceava, o conferinta de presa pentru o competitie de acest nivel. „Le multumesc în primul rând sponsorilor, fara sprijinul carora nu am fi putut face nimic. Un rol important l-a avut domnul Mitica Prichici. De asemenea, domnul rector Adrian Graur si domnul decan Petru Ghervan merita multumiri pentru ca ne-au pus la dispozitie terenul acoperit de la Universitate. Ma bucur ca am reusit sa-i convingem pe cei de la Steaua sa ne onoreze cu prezenta. Un rol deosebit l-a avut si Dorin Goian, care a facut lobby pentru noi. Ne dorim o comportare cât mai buna a echipelor sucevene si, de asemenea, vrem ca asemenea competitii sa se desfasoare cât mai des la Suceava. Noi suntem la început de drum în ceea ce priveste organizarea unor asemenea evenimente. Îmi doresc ca pe viitor sa putem invita si echipe din strainatate la Suceava. De curând am avut o discutie cu antrenorul Zoltan Iasko, un prieten apropiat al lui Gica Hagi, si am primit promisiunea lor ca vor veni la Suceava cu prilejul unei alte cupe”, a declarat Ciprian Anton.

„Cupa «Mos Craciun» care s-a desfasurat înaintea sarbatorilor de iarna, credem noi ca a fost un succes. Am primit semnale pozitive de la cei care au participat atunci si asta ne-a determinat sa mergem mai departe. Nu avem baze sportive adecvate în Suceava, dar chiar si asa încercam sa pornim de jos în ceea ce priveste promovarea unor asemenea competitii. Doar asa se poate asigura viitorul fotbalului sucevean. În spiritul competitiei. Am participat la numeroase turnee pentru copii, atât în tara, cât si în strainatate. Ma bucur ca putem organiza si noi asa ceva. Este un prim pas. Trebuie sa oferim competitii copiilor de la cele mai fragede vârste. De la acest nivel s-au format marii fotbalisti. Un exemplu clar este Dorin Goian. Am vazut cu totii, în decembrie, ce emulatie a creat prezenta lui în sala de sport de la LPS. Toti copii doreau autografe, voiau sa-l atinga, sa fie aproape de marele Goian”, a precizat la rândul sau antrenorul Aurel Constantin.

Tehnicianul sucevean a mai spus ca pe viitor, la Suceava, ar putea veni si echipe ca Juventus Torino sau Benfica Lisabona. În încheiere, Ciprian Anton a adaugat ca „vrem sa popularizam acest turneu, nu neaparat sa-l câstigam noi”. 


Intră acum și în grupul de