DSVSA Suceava asigură permanența în Vama Siret pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane

Personalul propriu al DSVSA Suceava va asigura începând de astăzi și până la sfârșitul lunii permanenţa (24 de ore din 24), în punctul de trecere a Frontierei Siret, pentru sporirea vigilenţei şi acordarea sprijinului conform prevederilor legale în vederea intensificării acţiunilor de control în comun, dar şi pentru a preveni introducerea în comunitate a virusului pestei porice africane, prin transporturile personale în bagajele călătorilor, a produselor de origine animal.

Potrivit Prefecturii Suceava, măsura a fost dispusă în urma ședinței de lucru care a avut loc joi la sediul instituției și la care au participat prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, directorul executiv al DSVSA, Dănuţ Corneanu, șeful PTF – Siret, Ilie Lostun şi șeful Biroului Vamal Suceva, Adrian Ancuța.

”În contextul confirmării pestei porcine africane (PPA) în Ucraina, respectiv Republica Moldova şi pentru a limita răspândirea bolii în comunitate,  Comisia Europeană a impus restricţii  pentru aceste zone de risc, prin măsuri zoosanitare de combatere a PPA în anumite state.

De asemenea s-au făcut recomandări privind sporirea măsurilor de profilaxie nespecifică pentru pesta porcină africană  în România.

Sunt expuse judeţele de la graniţa de E si N a României, Suceava fiind unul dintre acestea, deoarece în momentul de faţă virusul ar putea evolua oriunde în tara vecină Ucraina”, arată Prefectura Suceava într-un comunicat de presă.