DSVSA Suceava asigură permanența în Vama Siret pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane


Intră acum și în grupul de

Personalul propriu al DSVSA Suceava va asigura începând de astăzi și până la sfârșitul lunii permanenţa (24 de ore din 24), în punctul de trecere a Frontierei Siret, pentru sporirea vigilenţei şi acordarea sprijinului conform prevederilor legale în vederea intensificării acţiunilor de control în comun, dar şi pentru a preveni introducerea în comunitate a virusului pestei porice africane, prin transporturile personale în bagajele călătorilor, a produselor de origine animal.

Potrivit Prefecturii Suceava, măsura a fost dispusă în urma ședinței de lucru care a avut loc joi la sediul instituției și la care au participat prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, directorul executiv al DSVSA, Dănuţ Corneanu, șeful PTF – Siret, Ilie Lostun şi șeful Biroului Vamal Suceva, Adrian Ancuța.

”În contextul confirmării pestei porcine africane (PPA) în Ucraina, respectiv Republica Moldova şi pentru a limita răspândirea bolii în comunitate,  Comisia Europeană a impus restricţii  pentru aceste zone de risc, prin măsuri zoosanitare de combatere a PPA în anumite state.

De asemenea s-au făcut recomandări privind sporirea măsurilor de profilaxie nespecifică pentru pesta porcină africană  în România.

Sunt expuse judeţele de la graniţa de E si N a României, Suceava fiind unul dintre acestea, deoarece în momentul de faţă virusul ar putea evolua oriunde în tara vecină Ucraina”, arată Prefectura Suceava într-un comunicat de presă.


Intră acum și în grupul de