Handbal, Liga Nationala : Ultimul asalt!


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – UCM Resita, miercuri, ora 17, sala LPS

Momentul zero pentru handbalul sucevean! A fi sau a nu fi în Challenge Cup! Finala pentru Europa! Duelul dintre antrenorul principal al nationalei, Aihan Omer si secundul Petru Ghervan! Revenirea sucevenilor de la UCM acasa! Nu sunt cuvinte mari. Este realitatea dinaintea partidei CS Universitatea – UCM Resita.

Ziua de miercuri, 23 aprilie, poate ramâne în istoria sportului sucevean. Echipa locala de handbal este la un pas de o calificare în cupele europene.

Victoria din ultima etapa cu Romvag Caracal, sprijinita de esecurile contracandidatelor Minaur si CSM Medgidia, au crescut considerabil sansele handbalistilor suceveni de a termina acest campionat pe locul cinci. Pentru a îndeplini acest vis, elevii lui Petru Ghervan trebuie sa câstige meciul de azi cu UCM Resita.

Antrenorul Universitatii a anuntat ca are tot lotul la dispozitie si i-a asigurat pe suporteri ca jucatorii sai sunt montati la importanta meciului. “Baietii sunt pregatiti. Cine poate sta pe picioare, joaca. Sper sa trecem repede peste importanta acestui meci si sa evoluam asa cum stim noi mai bine. Daca vom gestiona cum se cuvine acest joc, putem câstiga. Trebuie sa dam un randament maxim, pentru ca si ei vor sa câstige pentru a termina campionatul pe podium”, a declarat Petru Ghervan.

Locul cinci pe care handbalistii universitari îl ocupa în acest moment în clasamentul Ligii Nationale, poate fi acontat definitiv daca miercuri, Bibirig si ceilalti vor învinge pe detinatoarea si finalista Cupei Challenge. În sezonul trecut, sucevenii au reusit sa-i învinga pe resiteni. De ce nu ar face asta si acum!? Handbalistii de la Universitatea Suceava pot profita de oboseala acumulata de elevii lui Aihan Omer, care în ultimul timp au jucat la intervale de 3 sau 4 zile. În primul „7” al Resitei ar putea juca patru handbalisti originari din Suceava: Rohozneanu, Ciubotariu, Irimescu si Pancu. Alaturi de ei, portarul „Paloma” Ionescu, cel care a facut minuni în meciul tur, precum si stranierii Butulija si Pasic, doi dintre cei mai buni oameni ai lui Omer.

Colegi pe banca tehnica a nationalei de handbal masculin a României, Aihan Omer si Petru Ghervan se vor duela miercuri, în fata unei sali LPS care cu siguranta va fi neîncapatoare.

Partida va începe de la ora 17 si va fi arbitrata de brigada vâlceana Plesa/Pripas. 


Intră acum și în grupul de