Doi hoți ce a furau telefoane mobile de la suceveni chiar când aceștia le foloseau, trimiși în judecată


Intră acum și în grupul de

Doi suceveni care acționau în tandem și furau telefoane din mâna unor persoane, în special în zona cartierului George Enescu din Suceava, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată.

Astfel, Parchetul Judecătoriei Suceava a anunțat trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Marian Mihai Clim pentru șapte fapte de tâlhărie calificată și a lui Adrian Lăcătuș, în stare de libertate pentru două fapte de complicitate la tâlhărie calificată.

Procurorii au stabilit că în  data de  10 martie 2017, în jurul orelor  19.10 , în timp ce o persoană mergea deplasa pe B-dul George Enescu din Suceava, dinspre intersecţia Nordic către staţia de autobuz Curcubeul şi vorbea la telefonul mobil, din spate,  Marian-Mihai Clim care era împreună cu Adrian Lăcătuș, a tras-o de umăr, și i-a furat prin smulgere telefonul mobil, marca Samsung Galaxy S5  Neo, în valoare de 1000 lei,  cu toate că aceasta a ţinut de el, împotrivindu-se.

Telefonul mobil a fost valorificat Lăcătuș la scurt timp cu suma de 150 lei.

Conform anchetei, în 13 martie, în jurul orelor 21.20, în timp ce un alt sucevean mergea pe str. Oituz din Suceava, în apropierea bisericii Sf. Treime şi vorbea la telefonul mobil marca Alcatel,  din spate, Clim Marian-Mihai  i-a smuls telefonul  din mână, abandonând telefonul sustras la scurt timp după comiterea faptei, fiind recuperat.

A doua zi, în jurul orelor 19.45, un alt sucevean mergea pe Bld. George Enescu şi vorbea la telefonul mobil,  în apropierea staţiei Curcubeu, din spate, Clim, care era  împreună cu Lăcătuș,  a lovit victima în creștetul capului şi i-a  smuls din mână telefonul mobil marca HUAWEI Y Pro  în valoare de 800 lei,  telefon mobil ce a fost valorificat de Lăcătuș la scurt timp cu suma de 270 lei.

În aceeași seară, cu un sfert de oră înainte,  în timp ce un alt sucevean se afla în fața scării unui bloc,  Clim i-a furat din mână telefonul mobil  marca Alcatel Pop 4, fiindu-i cauzat un prejudiciu  în valoare de 300 lei.

În seara de 16 martie, Clim a acționat în alte trei cazuri la fel.

Astfel, în jurul orelor 21:30, în timp ce o persoană se afla pe str. Mărăşeşti,  pe terasa din faţa casei scărilor unui bloc şi vorbea la telefonul mobil marca Microsoft Lumia 550, Clim i-a smuls din mână telefonul , fiindu-i cauzat un prejudiciu în valoare de 400 lei. 

După o jumătate de oră, în jurul orelor 22:00, în timp ce victima se afla  în faţa uşii de acces a imobilului unde domiciliază în cartierul George Enescu, Clim i-a furat prin violenţă de telefonul mobil  marca Iphone S 6 pe care îl avea asupra sa, iar la scurt timp acesta a abandonat telefonul în faţa victimeiși s-a deplasat către Liceul Sportiv Suceava.

După o altă jumătate de oră, în timp ce o altă persoană se afla în staţia de autobuz Policlinică-Areni, Clim  i-a furat prin violenţă telefonul mobil marca Samsung Galaxy A5 de culoare albă, aceasta căzând la pământ. Victima a mers după Clim cu intenţia de a-și recupera telefonul, iar când a ajuns pe str. 6 Noiembrie, în faţa unui imobil, Clim s-a întors și a prins victima de rucsacul pe care aceasta îl purta pe spate, apoi i-a furat 100 lei din buzunarul hainei, după care a fugit în continuare pe str. 6 Noiembrie.

Având în vedere natura şi gravitatea faptelor Judecătoria Suceava a dispus arestarea preventivă a lui Clim în data de 17 martie.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Suceava.


Intră acum și în grupul de