Ludovic Orban vrea să câștige susținerea lui Flutur și Lungu pentru președinția PNL: M-ar onora o asemenea susținere. Flutur: Trebuie să ții candidații în suspans


Intră acum și în grupul de

Ludovic Orban, candidat pentru funcția de președinte al PNL a participat, vineri, la Colegiul Director Județean al PNL Suceava în cadrul campaniei electorale interne, el arătând că ar fi onorat să obțină susținerea membrilor organizației Suceava care este cea mai importantă din țară, în timp ce liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că fiecare delegat sucevean va vota așa cum îi dictează conștiința și că e bine să fie ținuți candidații în suspans.

Orban a spus că se bazează pe cât mai multe voturi din partea membrilor organizației PNL Suceava care va avea cei mai mulți delegați, circa 200.

„Am fost în foarte multe locuri din județul Suceava și am participat la multe bătălii ale PNL și sunt mulți oameni care au încredere în mine și care cred că mă vor vota. Practic, filiala Suceava, cred că va avea cea mai mare delegație, în jur de 200 de delegați. Fiecare delegat va avea propria valoare, propriul discernământ și va vota așa cum îi dictează propria conștiință”, a spus Orban.

El a mai spus că va încerca să câștige susținerea liderului PNL Suceava Gheorghe Flutur și a primarului Sucevei, Ion Lungu.

„Voi încerca să câștig susținerea domnului Flutur, a domnului Lungu și a cât mai multor liberali din filiala județeană Suceava și m-ar onora o asemenea susținere pentru că filiala Suceava este una dintre cele mai puternice ale PNL. Eu cred că trebuie încurajată performanța”, a spus Orban.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că fiecare din delegații la Congres va avea posibilitatea să gândească ce e mai bine pentru PNL.

„Eu cred că asta e sănătos. Eu cred că am trecut prin foarte multe în decurs de 17 ani și am avut o discuție aici despre drumul meu și al lui Ludovic Orban și despre „L”ul păstrat și în PDL și în PLD. Nu știu care e mai liberal pentru că eu am avut disputa cu Tăriceanu în 2007, nu cu altcineva.  Sunt bucuros că suntem astăzi în marele PNL care ne obligă pe toți să găsim cea mai bună formulă”, a spus Flutur.

El a menționat că organizația PNL Suceava va avea un cuvânt puternic de spus și a subliniat că nu va interfera cu delegații.

„Trebuie să ții candidații în suspans”, a mai spus Flutur.

Ludovic Orban le-a spus liberalilor suceveni că el candidează pentru a oferi PNL caracter și o identitate politică clară, liberal-conservatoare, pentru a oferi forță și credibilitate în mesajul public al partidului și pentru a garanta unitatea Partidului Național Liberal și pentru a garanta oricărui membru al PNL că poate să facă o carieră onestă în PNL bazată pe efort, pe merit și pe rezultatele pe care le obține.

„România are nevoie de un PNL renăscut, un PNL puternic, un partid care să reprezinte toate segmentele din societatea românească dinamice, toate segmentele din societate care nu agreează modul în care actualul partid de guvernământ își bate joc de economia românească, de modul în care actualul partid de guvernământ risipește resursele publice, de modul în care actualul partid de guvernământ creează false așteptări pe care nu le vor putea duce niciodată la îndeplinire”, a spus Orban.

El consideră că Partidul Național Liberal trebuie să redevină ceea ce a fost, partidul dezvoltării, partidul civilizației, al modernizării, partidul care trebuie să fie motorul care să ducă România înainte și care să fie garanția unei creșteri reale a oportunităților de reușită în viață a românilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de