Sezonul estival în județul Suceava începe cu Hora Bucovinei. Din mai, turiștii care vin în municipiul Suceava vor avea ghid gratuit pentru tururi culturale pedestre


Intră acum și în grupul de

Centrul de Informare Turistică din Suceava va pune la dispoziția turiștilor care vizitează municipiul Suceava ghizi pentru tururi culturale, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava,  Gheorghe Niță.

Niță, care coordonează activitatea turistică din județ, a declarat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că, de la începutul lunii mai turiștii vor putea vizita municipiul Suceava cu ghid gratuit.

El a spus că ghidarea se face pentru grupuri de turiști având minim patru persoane și că acestora le sunt oferite mai multe variante de vizitare, de până la opt ore.

Potrivit lui Niță, în tururile culturale sunt incluse mai multe obiective de la Biserica Sf. Înviere, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea de Scaun, Biserica Sf. Dumitru sau Muzeul de Istorie al Bucovinei.

„Sunt mai multe variante de tur cultural pedestru”, a spus Niță.

El a menționat că cei care doresc ghidaj gratuit se pot adresa Centrului de Informar Turistică.

„Suntem dispuși să oferim turiștilor informare și gidaj în municipiul Suceava. Avem oamenii pregătiți și îi punem la dispoziția turiștilor”, a spus Niță.

El a spus că sezonul estival de turism în Bucovina începe la 1 mai, iar prima mare manifestare este Hora Bucovinei din 14 mai.

„Ne-am gândit să fie într-o perioadă cât mai caldă. Așteptăm mulți oameni la horă. Vom avea un alt concept de spectacol. Dorim ca toți oamenii care vin să încingă o horă, să joace, să se simtă bine. De aia e horă bucovineană și hora nu pe scenă”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a mai declarat că va fi organizat și un spectacol pe scenă, vor fi amenajate stâni, organizate expoziții de câini, de cai, dar vor fi prezenți și meșteri populari.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de