Expoziția biografică Selma Meerbaum va fi vernisată, luni, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

     In Sala de expoziții temporare situată la parterul Muzeului de Istorie din municipiul Suceava, va avea loc luni, 10 aprilie a.c., la ora 12, vernisajul expoziției biografice Selma Meerbaum.

”Pe 60 de planșe de dimensiunea de 65 x 50 cm, sunt prezentate, date biografice, fotografii și poezii ale scriitoarei evreice de limbă germană din Cernăuți.

Expoziția prezintă  situația evreilor din capitala Bucovinei, ghetoul, deportarea, munca forțată din timpul celui de al doilea razboi mondial.

Creația literară a Selmei Meerbaum se sfârșește de timpuriu, artista murind de tifos, la vârsta de 18 ani în lagărul de muncă Mihailowka din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Muzeului Bucovinei.

Expoziția este realizată de Centrul pentru Artă Interzisă din cadrul Muzeului de Artă Solingen, Germania, și face parte din Festivalul literar româno-german ”Lectora”, ediția a cincea, ce se va desfășura în zilele de 27, 28, 29 aprilie la Muzeul Bucovinei.

În ziua de 27 aprilie, va fi prezent la Suceava și va susține o conferință despre poeții bucovineni de limbă germană însuși curatorul expoziției, Helmut Braun de la Solingen, mai precizează sursa citată. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de