Lider liberal: 70 la sută din încasările bugetare sunt destinate cheltuielor cu salariile, sociale și pensii. Prin măsurile Guvernului se va ajunge ca aceste cheltuieli să reprezinte 90 la sută din încasări


Intră acum și în grupul de

Un avertisment puternic a fost lansat de un lider liberal la Suceava privind măsurile luate de Guvern și riscul ca sumele încasate la buget să nu se regăsească în investiții și dezvoltare ci doar în cheltuieli.

Astfel, prezent la Suceava în cadrul campaniei pentru președinția PNL,  liderul liberal Ludovic Orban, a spus că la actuală circa 70 la sută din încasările bugetare sunt destinate cheltuielilor cu salariile, cheltuielilor sociale și subvenției pentru fondul de pensii.

„Deocamdată nu este calculată subvenția pentru fondul de salarii pentru că va apărea un deficit și în fondul de sănătate care va trebui suplimentat prin subvenții de la bugetul de stat”, a spus Orban.

El consideră că prin măsurile pe care Guvernul anunță că le va adopta există riscul să se ajungă  într-un punct din care 90 la sută din încasări să fie doar pentru aceste cheltuieli și să nu rămână pentru investiții.

„Ce economie, ce societate se poate dezvolta fără investiții în economie, în infrastructura de transport, educațională sau de sănătate?”, s-a întrebat Orban.

El a mai spus că nu vor mai fi bani să fie făcute plățile pentru a face decontarea din fondurile UE.

„Vom rămâne fără cofinanțări pentru acele finanțări de la nivel european. Vom rămâne fără bani să susținem cheltuielile pentru Apărare”, a spus Orban.

El a mai declarat că multe dintre promisiunile făcute de cei care se află astăzi la putere nu au susținere în realitate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de