Județul Suceava va trebui să opteze și pentru turism de tip all-inclusive care va dezvolta foarte mult industria locală. Vicepreședinte CJ Suceava: Vom discuta cu asociațiile din turism


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava va trebui să opteze și pentru practicarea turismului de tip all-inclusive care are succes în multe zone turistice din lume, a apreciat sociologul sucevean  dr. Adrian Botezatu în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

 

Intervenind telefonic în cadrul emisiunii la care participa responsabilul Consiliului Județean Suceava cu domeniul turistic, vicepreședintele Gheorghe Niță, sociologul sucevean a opinat că este nevoie de un proiect de tip all inclusive care funcționează foarte bine în multe zone din lume bazate pe turism.

Peisaj Bucovina foto Catalin Urdoi

„Turismul de tip all inclusive dezvoltă foarte mult industria locală. Se consumă produse locale, băuturi locale. În momentul când se merge pe turism „a-la- carte”, când comanzi homari, scoici, whiskey de un anumit model, sau bere de o anumită marcă, de obicei externă, nu încurajează producția locală. Operatorul de turism prin all-inclusive poate încasa anticipat întreaga sumă aferentă sezonului respectiv”, a spus Botezatu.

El consideră că ar trebui ca CJ Suceava să aibă o inițiativă de a organiza o rețea de spații de cazare care să se înscrie într-un mod asociativ și să demareze acest program pentru județul Suceava care merge foarte bine în alte zone.

Vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță, a spus că această idee nu rea și va fi supusă discuțiilor cu responsabilii din turism.

„Vom avea întâlniri cu asociațiile de turism și îi vom întreba. Venim în parteneriat cu toți cei care vor să facă ceva pentru turism”, a spus Niță.

El a adăugat că autoritățile județene sucevene sunt deschise să realizeze cât mai multe pentru acest județ și pentru cetățenii acestui județ.


Intră acum și în grupul de