Polițiști în civil au surprins suceveni ce traversau strada prin zone nepermise în cadrul unei acțiuni de prevenire a indisicplinei pietonilor


Intră acum și în grupul de

Polițiști suceveni în civil, dar și în uniformă au surprins suceveni în timp ce traversau strada prin zone nepermise și i-au atenționat pe aceștia privind riscurile prezentându-le și un scurt film cu consecințele traversării străzii prin loc nepermis.

Potrivit Poliției Județene Suceava, indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava. Aproape zilnic se înregistrează evenimente rutiere cu implicarea pietonilor.

În contextul derulării campaniei ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în perioada week-end poliţiştii de prevenire şi poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava au organizat activităţi sub egida ,,Nu trece Dincolo”, fiind programate acţiuni de informare, responsabilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile generate de indisciplina pietonală.

Acţiunile s-au desfăşurat atât în mediul şcolar cât şi pe drumurile publice din municipiile şi oraşele sucevene, dar şi în mediul rural.

O acţiune de amploare a fost desfăşurată vineri în comuna Calafindeşti,unde peste 200 de copii au  participat la activităţi de prevenire interactive. De asemenea, au fost organizate patrule şcolare şi activităţi de informare în trafic. Micii poliţişti rutieri au fost responsabilizaţi să transmită şi părinţilor recomandările preventive şi au fost motivaţi să participe activ la sporirea gradului de siguranţă rutieră.

Totodată, echipe mixte de poliţişti în uniformă şi poliţişti în ţinută civilă, au acţionat în zona centrelor comerciale din mun. Suceava, abordând pietonii care traversau neregulamentar şi solicitându-le pentru un minut să vizioneze pe tablete un clip video care surprinde pericolele la care se expun pietonii.

În paralel, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Suceava împreună cu polițiști din cadrul formaţiunilor de profil, sprijiniţi de polițiști de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie, au organizat şi desfăşurat o acţiune tematica pe drumurile publice de pe raza judeţului Suceava, în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

În cadrul acțiunii au fost controlate 116 vehicule şi au fost legitimaţi peste 200 de pietoni, fiind aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.370 lei, din care pietonilor le-au fost aplicate 38 de sancţiuni și reţinute 12 permise de conducere dar şi retrase 4 certificate de înmatriculare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de