Un număr de 29 de școli sucevene s-au înscris în acest an în proiectul Eco Junior de promovare a mediului și a unui stil de viață sănătos


Intră acum și în grupul de

Un număr de 29 de școli din județul Suceava s-au înscris în acest an în proiectul Eco Junior, la nivelul întregii țări fiind înscrise  591 de instituții de învățământ  în care aproximativ 3000 de cadre didactice, împreună cu voluntarii Asociației Drumeții Montane, vor organiza acțiuni de promovare a mediului înconjurător și a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor.

Potrivit unui comunicat al Asociației Drumeții Montane, copiii implicați în Eco Junior 2017 vor participa, pe echipe, la activități specifice, în funcție de vârsta lor, și vor învăța lucrul în echipă, să se sprijine unul pe altul, să socialieze și să dobândească abilități caracteristice.

„Părinții trebuie să înțeleagă că nu este suficient doar ca un copil să meargă la școală cu rigurozitate, ci mai trebuie implicat și în multe activități extra-școlare. În educație, impactul cel mai mare îl are parintele, care poate constitui un model, de aceea copilul trebuie încurajat să se implice în astfel de proiecte”, arată asociația.

Proiectul Eco Junior este organizat, ca în fiecare an, de voluntari.

Pentru părinții care doresc și alte proiecte pentru copiii lor, Asociația îi invită să participe anul acesta la Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”, în cadrul căruia se vor organiza 7 evenimente, în diverse zone montane  din România.

Categoria destinată acestora este “Family”, în cadrul căreia părinții, împreună cu copilul sau copiii, vor parcurge trasee montane, vor participa la o proba de orientare, vor afla detalii despre zona montană prin joc.(N.B.)


Intră acum și în grupul de