Gospodărie incendiată intenționat, luni seara, la Straja, fiind pusă în pericol și o pădure din apropiere


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna Straja a fost incendiată intenționat, luni seara, în jurul orei 22, iar pompierii militari au reușit să lichideze incendiul după o intervenție de circa o oră.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava – arhivă

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Straja, au intervenit luni seara cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Straja.

La sosirea echipajelor, ardeau două anexe, construite din lemn, cu învelitoare din tablă, şi exista pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa o oră.

În incendiu au ars o bucătărie de vară pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi şi o magazie pe 35 de metri pătraţi.

ISU Suceava arată că în acest caz, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, dar menționează că din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat fondul forestier.(N.B.)


Intră acum și în grupul de