Tânăr din Bilca fără permis și-a abandonat prietena în mașină și a fugit în pădure după ce a fost urmărit șapte kilometri de Poliție

Un tânăr de 19 ani din Bilca, ce conducea, duminică, fără permis un autoturism pe un drum comunal, este cercetat penal după ce a refuzat să oprească la semnalele Poliției și a fost urmărit pe o distanță de circa șapte kilometri.

Astfel, duminică la ora 01.30, în timp ce acționa pe raza comunei Sucevița, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa pe DC 44 Voievodeasa, însă șoferul nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ șapte kilometri.

Ajuns pe un teren viran, șoferul a abandonat autoturismul și a fugit în fondul forestier din apropiere.

În autoturism, polițiștii au identificat o minoră de 15 ani, din comuna Sucevița, care a declarat că  prietenul ei a venit la ea cu autoturismul, însă, în momentul în care a observat autospeciala de poliție, tânărul nu a oprit, deoarece nu deține permis de conducere.

Ulterior, în urma activităților operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto a fost identificat pe raza comunei Sucevița ca fiind un tânăr de 19 ani, din comuna Bilca, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.

În urma verificării documentelor autoturismului, polițiștii au constatat faptul că, acesta are ITP expirat din 27.03.2013, iar RCA-ul expirat din 01.11.2012, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

În acest caz  s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.