Tânăr din Bilca fără permis și-a abandonat prietena în mașină și a fugit în pădure după ce a fost urmărit șapte kilometri de Poliție


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani din Bilca, ce conducea, duminică, fără permis un autoturism pe un drum comunal, este cercetat penal după ce a refuzat să oprească la semnalele Poliției și a fost urmărit pe o distanță de circa șapte kilometri.

Astfel, duminică la ora 01.30, în timp ce acționa pe raza comunei Sucevița, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa pe DC 44 Voievodeasa, însă șoferul nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ șapte kilometri.

Ajuns pe un teren viran, șoferul a abandonat autoturismul și a fugit în fondul forestier din apropiere.

În autoturism, polițiștii au identificat o minoră de 15 ani, din comuna Sucevița, care a declarat că  prietenul ei a venit la ea cu autoturismul, însă, în momentul în care a observat autospeciala de poliție, tânărul nu a oprit, deoarece nu deține permis de conducere.

Ulterior, în urma activităților operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto a fost identificat pe raza comunei Sucevița ca fiind un tânăr de 19 ani, din comuna Bilca, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.

În urma verificării documentelor autoturismului, polițiștii au constatat faptul că, acesta are ITP expirat din 27.03.2013, iar RCA-ul expirat din 01.11.2012, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

În acest caz  s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de