Trei gospodării din Dornești afectate de un puternic incendiu izbucnit de la un aragaz defect. O femeie s-a intoxicat cu fum și a suferit un atac de panică


Intră acum și în grupul de

Trei gospodării din comuna Dornești au fost afectate, miercuri, de un incendiu care a izbucnit de la un aragaz defect.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava – arhivă

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea pompierilor, ardeau violent două anexe gospodăreşti şi acoperişul unei case de locuit fiecare construcţie, din trei gospodării distincte, existând pericolul de propagare la clădirile aflate în imediata apropiere.

Incendiul s-a dezvoltat cu rapiditate din cauza construcţiilor majoritare din lemn, cu învelitori din draniţă şi azbociment, dispuse foarte aproape una de cealaltă.

Pe timpul intervenţiei, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 55 de ani care a suferit un atac de panică şi s-a intoxicat cu fum.

Ulterior, femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, o şură pe 50 de metri pătraţi şi o bucătărie de vară pe 30 de metri pătraţi și au mai fost afectate de foc obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, două butelii de aragaz şi alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un aragaz cu defecţiuni la sistemul de alimentare cu combustibil, precizează ISU Suceava.

Prin intervenția pompierilor s-au salvat patru case de locuit, cu anexele şi bunurile aferente. (N.B.)


Intră acum și în grupul de