Lungu: Vrem să facem pe anumite bulevarde sensuri unice, în primul rând pe bulevardul principal și în mod special pe bulevardul George Enescu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că ia în calcul introducerea de sensuri unice inclusiv pe bulevardele din municipiu pentru fluidizarea traficului rutier.

Lungu a declarat într-o conferință de presă că în urma măsurilor de fluidizare a traficului dispuse pe Calea Unirii în zona comercială s-a constatat o îmbunătățire a condițiilor de trafic, dar că a sesizat că blocaje au fost înregistrate în oraș.

„A fost mai aglomerat în oraș, în zona Primăriei, în zona centrală, în zona pieței nu mai spun”, a menționat primarul.

El a spus că municipalitatea are un studiu realizat de Institutul de Cercetări în domeniul Transporturilor din București în care sunt prevăzute foarte multe sensuri unice.

„Vom lua acel studiu din nou să-l studiem, să vedem unde facem acele sensuri unice în măsura în care ne va permite și Poliția Rutieră vrem să facem pe anumite bulevarde sensuri unice. Aici discutăm în primul rând de bulevardul principal, discutăm de bulevardul George Enescu în mod special și să vedem cum putem face sensuri unice, ca în Brașov, în alte orașe, pentru că altă soluție de fluidizare a traficului nu este la ora actuală”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că dacă în zona comercială s-a circulat „binișor”, este necesar să se găsească o soluție și pentru zona centrală.


Intră acum și în grupul de