Strat de zăpadă de 26 de centimetri în județul Suceava joi dimineața și -2 grade Celsius. Alimentarea cu energie electrică afectată în zece localități. După amiaza intră în vigoare un cod portocaliu de vreme severă


Intră acum și în grupul de

În ultimele ore precipitațiile au fost cuprinse între 4,1 litri/mp la Coșna și 18,9 l/mp la Bogdănești.

Pe drumurile naționale din județ carosabilul este umed sau cu zăpadă frământată tratată cu grosimi de 1 – 3 centimetri.

Cele două secții ale drumurilor naționale din județ au intervenit cu 26 de utilaje cu aproape 200 de tone de sare, potrivit informării Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, CNAIR Susține că secția Drumuri Nanționale Câmpulung Moldovenesc a acționat cu 13 autoutilaje și s-au răspândit 104 tone material antiderapant, respectiv sare pe DN17, DN17A, DN17B, DN18 și DN2E, în timp ce Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu 13 autoutilaje și s-au răspândit 84 tone material antiderapant, respectiv sare pe DN15C, DN17, DN17A, DN2, DN29, DN29A, DN2E, DN2H și DN2K.

De menționat este că din cauza ninsorilor a fost afectată alimentarea cu energie electrică în zece localități din care în opt total, respectiv Pleșa,Mănastirea Humorului,Pârtești de Sus, Costileva, Poiana Micului, Maidan, Runcu și Solonețu Nou, iar în două parțial, Cacica și Vadu Negrilesei, fiind afectați 1.614 de consumatori.

Au fost avariate 35 de puncte de transformare, fiind nealimentate total două linii electrice, iar trei linii nealimentate parțial.

Echipe ale distribuitorului de electricitate Delgaz Grid intervin pentru repunerea în funcțiune a liniilor electrice afectate în vederea reluării alimentării cu energie electrică.

De joi după amiaza de la ora 18 intră în vigoare un cod portocaliu de precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, ninsori și strat de zăpadă consistent în zona Carpaților Orientali și Meridionali, intensificări ale vântului. Codul portocaliu de ninsori este valabil până vineri dimineața la ora 9.

Totodată, de joi dimineața de la ora 9 și până vineri la ora 14 este în vigoare un cod galben de precipitaţii în general însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului.

Astfel, în cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada.


Intră acum și în grupul de