Universitatea Suceava a depus solicitări pentru construcția de cămine studențești, de 900 de locuri în Campus II și de 200 de locuri în apropierea ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a depus solicitări pentru construcția de cămine studențești de 900 de locuri în Campus II din comuna Moara, dar și unul de 200 de locuri în apropierea ISU Suceava.

Rectorul Universității Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a declarat, miercuri, pentru News Bucovina, că USV a depus o solicitare de eliberare a unui certificat de urbanism în vederea obținerii autorizației de construire pentru cămin studențesc cu 200 locuri, sistematizare verticală, branșamente/racorduri la rețelele de utilități tehnico edilitare. Totodată, USV a cerut și elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal și Regulament de urbanism aferent în vederea construirii unui cămin studențesc cu 200 de locuri pe un teren cu o suprafață de 1.680 mp situat în apropierea sediului ISU Suceava.

Rectorul USV a mai declarat că a fost depusă solicitare și la Primăria Moara pentru construcția unui cămin studențesc în Campusul II, această investiție urmând să fie realizată de Compania Națională de Investiții și va avea 800-900 de locuri.

Compania Națională de Investiții intenționează să construiască un număr de 30 de cămine studențești în campusurile universitare din țară, iar Universitatea Suceava are cea mai mare nevoie de astfel de investiții potrivit studiului efectuat la nivel național.

Deputatul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, care este și conferențiar universitar, a declarat recent că Universitatea Suceava are cea mai mare rată de cereri de locuri în cămine studențești din țară, de 2,29, în timp ce Universitatea Al. I.Cuza din Iași are o rată de 1,82, Universitatea Politehnică din București de 1,17, sau Universitatea de Medicină și Farmacie din București de 1,12.

„La Suceava e cel mai mare raport de cerere și cred că este nevoie ca să fie construite cel puțin două cămine noi pentru că suntem la dublul cererii față de alte universități”, a spus Băișanu.

 

El a arătat că CNI va aloca sigur fondurile pentru un cămin studențesc nou din cele 30 care vor fi construite, dar consideră că este necesar să fie alocate fonduri pentru două în condițiile în care în alte zone există riscul ca un nou cămin să nu fie ocupat în totalitate.


Intră acum și în grupul de