Un șofer din Fundu Moldovei a circulat cu 166 km/h în Câmpulung Moldovenesc încercând să scape de urmărirea Poliției

Polițiștii suceveni au reușit, duminică dimineața, să blocheze în trafic un șofer din Fundu Moldovei care, fiind băut, a refuzat să oprească atunci când a fost depistat circulând în municipiul Câmpulung Moldovenesc cu o viteză peste limita legală, el fiind urmărit pe o distanță de 10 kilometri pe care a circulat cu 166 km/h.

Potrivit Poliției Județene Suceava, duminică dimineața la ora 02.22, echipajul poliţiei rutiere din cadrul  Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, cu o viteză peste limita legală.

Șoferul nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, ocazie cu care s-a procedat la urmărirea acestuia aproximativ 10 kilometri, constatându-se că pe această distanță a circulat cu viteza de 166 km/h,  în momentul când acesta a ajuns pe DN 17 din comuna  Pojorâta, în zona unei stații de carburanți, a fost blocat și oprit în trafic.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 33 ani din comuna Fundu Moldovei, care a fost testat cu aparatul alcooltest stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,70 mg/l.

Acestuia i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală”.(N.B.)