Performanţe notabile ale elevilor suceveni la Olimpiada Naţională de Matematică: o medalie de aur şi trei de argint


Intră acum și în grupul de

O medalie de aur şi trei de argint au fost obţinute de elevii suceveni din învăţământul gimnazial la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică de la Timişoara, doi elevi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava calificându-se pentru la proba de baraj în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Matematică.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în urma desfăşurării etapei naţionale a Olimpiadei de Matematică, ce a avut loc la Timişoara, patru elevi din clasele V-VII au obţinut premii şi medalii.

Astfel, elevul Paul Burcă, din clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Vatra Dornei, îndrumată de prof. Antoneta Daniela Gătej, a obţinut menţiune din partea MEN şi medalia de argint oferită de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, eleva Maria Cristina Popa, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 Vatra Dornei, îndrumată de prof. Silvica Nisioi, a obţinut medalia de argint, elevul Eduard Valentin Dumitrescul, clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumat de prof. Dan Popescu, a obţinut premiul al III-lea şi medalia de aur, iar elevul Bogdan Rusu, clasa a VII-a, de la acelaşi colegiu, îndrumat de prof.Dan Popescu, a obţinut medalia de argint, cei doi elevi “ştefanişti” calificându-se pentru proba de baraj în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Matematică.

ISJ Suceava mai precizează că lotul olimpic sucevean a fost însoţit la etapa naţională a olimpiadei de profesorii Moisuc Niculina Mihaela de la Colegiul Tehnic Rădăuți și de Munteanu Eugen de la Şcoala Gimnazială Nr.1  Gura Humorului.

Totdată, din Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Matematică au făcut parte, în calitate de membri, profesorii Cimpoeșu Marinela Cristina de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Cerbu Cristian Vladimir de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare“ Câmpulung Moldovenesc.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de