Pensiunile turistice din judet – verificate de comisarii de mediu


Intră acum și în grupul de

În perioada urmatoare comisarii, Garzii de Mediu Suceava vor desfasura mai multe controale la pensiunile turistice din judetul Suceava, pentru a se verifica daca cele care nu sunt racordate la retelele de apa potabila centralizate si nici la sistemele de canalizare pentru evacuarea apelor uzate detin autorizatii de mediu.

Constantin Harasim, comisarul-sef al Garzii de Mediu Suceava a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca asemenea verificari s-au realizat si în anii trecuti si a precizat se va apela la primariile din localitatile sucevene  pentru o evidenta exacta a pensiunilor turistice declarate.

Acesta a explicat ca sunt pensiuni care au sursa de apa proprie, bazine vidanjabile sau aparate de epurare a apelor uzate, iar în cazul acestora sunt necesare autorizatii de mediu, si a mai adaugat ca, potrivit legislatiei de mediu, sunt exceptate de la autorizare, pensiunile turistice care sunt racordate la sistemele centralizate de furnizare a apei potabile si la cele de canalizare.

În cadrul verificarilor, comisarii suceveni de mediu vor controla si modul în care aceste pensiuni îsi gestioneaza deseurile rezultate din activitate.


Intră acum și în grupul de