Pensiunile turistice din judet – verificate de comisarii de mediu

În perioada urmatoare comisarii, Garzii de Mediu Suceava vor desfasura mai multe controale la pensiunile turistice din judetul Suceava, pentru a se verifica daca cele care nu sunt racordate la retelele de apa potabila centralizate si nici la sistemele de canalizare pentru evacuarea apelor uzate detin autorizatii de mediu.

Constantin Harasim, comisarul-sef al Garzii de Mediu Suceava a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca asemenea verificari s-au realizat si în anii trecuti si a precizat se va apela la primariile din localitatile sucevene  pentru o evidenta exacta a pensiunilor turistice declarate.

Acesta a explicat ca sunt pensiuni care au sursa de apa proprie, bazine vidanjabile sau aparate de epurare a apelor uzate, iar în cazul acestora sunt necesare autorizatii de mediu, si a mai adaugat ca, potrivit legislatiei de mediu, sunt exceptate de la autorizare, pensiunile turistice care sunt racordate la sistemele centralizate de furnizare a apei potabile si la cele de canalizare.

În cadrul verificarilor, comisarii suceveni de mediu vor controla si modul în care aceste pensiuni îsi gestioneaza deseurile rezultate din activitate.