Un gater si alte 9 echipamente tehnice – oprite din activitate de catre inspectorii de munca


Intră acum și în grupul de

Inspectorul-sef al ITM Suceava, Mihai Airinei, a anuntat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca în urma unor controale pe linia securitatii în munca în luna aprilie s-a luat decizia opririi activitatii unui numar de 9 echipamente tehnice si a unei instalatii de debitat lemn – gater, ce puneau în pericol securitatea salariatilor. Mihai Airinei a precizat ca hala gater ce a fost închisa apartine firmei Miax Serv SRL Râsca si s-a luat aceasta masura deoarece circularele nu aveau scuturi de protectie.

Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava (ITM) a mai decis ca la SC Autoturis SRL Vatra Dornei sa fie oprit din functionare un compresor si o masina de slefuit cu banda, de la SC Fan Mihail SRL Vicov doua masini de cusut, iar de la SC Ilcor Dany SRL din aceeasi localitate o masina de cusut, ambele firme având ca obiect de activitate fabricarea de încaltaminte. La societatea Gilian SRL Vicov au fost scoase din functiune doua cuptoare electrice de lipit încalzit talpi. În orasul Brodina s-a dispus oprirea activitatii a doua circulare de spintecat, ce apartin agentilor economici Balacris si Linacip.

Seful ITM Suceava a precizat ca acestor agenti economici li s-a solicitat înlocuirea echipamentelor cu altele performante, care sa nu puna în pericol viata angajatilor sau îndepartarea riscului la utilajele existente si repunerea acestora în functiune.   


Intră acum și în grupul de