Flutur: Facem un împrumut pentru al doilea terminal la Aeroportul Suceava. Suntem în discuții avansate cu Tarom pentru o cursă de zi spre București, ceva curse intenaționale și poate își mai reglează și prețurile


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, în cadrul ședinței festive a Consiliului Județean Suceava cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființare că unul dintre obiectivele importante aflate sub autoritatea CJ Suceava este Aeroportul Suceava unde urmează să fie făcute noi investiții în extinderea infrastructurii aeroportuare.

„Ne străduim să facem un împrumut pentru un al doilea terminal, pentru că nu mai facem față”, a spus Flutur.

El a arătat că după modernizarea aeroportului cu fonduri UE a crescut și adresabilitatea astfel că anul trecut au fost 57.000 de pasageri, iar în acest an  au fost în primele trei luni și jumătate 46.560 de pasageri și se estimează 300.000 de pasageri până la sfârșitul anului.

„Sunt discuții avansate cu Tarom  ca să nu mai fie atât de zgârciți și să preia și în cursul zilei curse spre București pentru că acum avem numai dimineața și seara. Poate își mai reglează și prețurile și ceva curse internaționale”, a spus Flutur.

El a mai arătat că nici parcările de la aeroport nu mai sunt suficiente în condițiile în care traficul a crescut și urmează să fie extinse.

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, ca răspuns la o  interpelare a deputatului PSD de Suceava Cătălin Nechifor privind politicile Tarom în legătură cu destinația Suceava că ministerul nu poate interveni în actitatea companiei Tarom motiv pentru care a solicitat companiei Tarom un punct de vedere avizat privind solicitarea lui Nechifor.

Potrivit documentului prezentat în Parlament, Tarom arată că în acest moment, compania națională aviatică se află într-un susținut proiect de definire strategică privind rețeaua de rute internaționale operate, structura de costuri, structura de nave operate, politici tarifare și distribuționale, politici de produs care, într-un final vor răspunde preocupărilor exprimate în intepelarea lui Nechifor.

Tarom precizează că materializarea obiectivelor prezentate este condiționată de o serie de acțiuni a căror realizare este în plin proces,referindu-se la inițierea restructurării flotei Tarom.

„Precizăm că regiunea Moldovei se află sub cea mai mare atenție și preocupare a actualei conduceri Tarom în intenția armonizării necesităților și dinamicilor segmentelor de piață utile companiei naționale cu produse aviatice pe care le vom lansa și susține în piață”, se mai arată în răspuns.

Totodată, compania precizează că va informa privind noutățile produsului Tarom și cu gama produselor aviatice, „curse naționale, dar mai ales internaționale, dar și cu politicile tarifare ale companiei”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de