Un accident mortal si opt cu incapacitate temporara de munca, in luna aprilie


Intră acum și în grupul de

Luna aprilie a fost marcata de 9 accidente de munca, din care unul mortal si 8 cu incapacitate temporara de munca, a informat luni, în cadrul unei conferinte de presa, seful Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava (ITM), Mihai Airinei. „În cazul celor 8 accidente cu incapacitate temporara de munca, 4 au avut loc în domeniul constructiilor, 3 în exploatare forestiera si prelucrarea lemnului, iar unul în transporturi marfa. Cât priveste accidentului mortal, asteptam definitivarea anchetei procurorilor. Este vorba de ofiterului de paza si securitate Samoila Bilig, care s-a împuscat în cap, cu arma din dotare, în timpul serviciului”, a precizat Mihai Airinei.  

Potrivit purtatorului de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, Luminita Hurjui, vineri, 11 aprilie, în jurul orelor 20.30, Samoila Bilig, în vârsta de 60 de ani, din Bosanci, si-a început activitatea de ofiter de serviciu – dispecer în cadrul SC G4S CASH SERVICES SRL punct de lucru Suceava. „În jurul orelor 04.00, data de 12.04.2008, angajati ai firmei au descoperit cadavrul victimei într-un birou al societatii. Usile care permiteau accesul în respectivul birou erau încuiate prin interior”, se precizeaza într-un comunicat de presa.

Conform documentului, la sosirea echipei operative s-a constatat ca în respectivul birou nu sunt urme de ravasire ale bunurilor si nici nu se reclama sustragerea bunurilor sau altor valori. Anchetatorii au identificat, în apropierea cadavrului, un pistol marca TT, fabricat în anul 1952, neasigurat, în interiorul caruia se aflau un cartus pe teava, 3 cartuse în încarcator.

Purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava a mai precizat ca pe un birou a fost identificat un cartus, iar pe pardoseala a fost identificat tubul unui alt cartus, precum si doua resturi metalice ce par a fi dupa aspect ca provenind din glont.

În dupa-amiaza zilei de sâmbata, 12 aprilie, o echipa operativa s-a deplasat la locuinta victimei unde a fost identificat un bilet scris de catre victima, adresat unei rude, în care aceasta îsi exprima regretul pentru ce a facut, fara alte detalii.


Intră acum și în grupul de