Amenzile pentru afisele electorale puse pe copaci vor fi aplicate direct partidelor politice


Intră acum și în grupul de

Alte alegeri, aceleasi probleme pentru comisarii suceveni de mediu- afise electorale prinse în pioneze sau batute în cuie pe arborii ornamentali de pe marginea drumurilor. „Pe raza localitatii Gura Humorului si a comunei Manastirea Humorului sunt prinse afise electorale pe arborii ornamentali cu pioneze si cuie, ceea ce înseamna încalcarea legislatiei. I-am semnalat aceasta problema si prefectului de Suceava. Se încalca legislatiile privind protectia spatiilor verzi, Legea nr. 24/2007 care sanctioneaza schimbarea destinatiei spatiilor verzi prin afisaj electoral pe trunchiul copacilor cu amenzi. S-a atras atentia unor partide, în luna noiembrie 2007, în campania pentru alegerile europarlamentare privitor la faptul ca au pus afise pe copaci. Pentru aceste partide amenzile vor fi cuprinse între 50.000 -100.000 lei, pentru ca se considera ca au încalcat masurile stabilite anterior. Sanctiunile vor fi aplicate pe persoana juridica, direct partidului”, a declarat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Reamintim ca în campania pentru alegerile europarlamntare, comisarii de mediu au întâlnit pe mai multe trasee din judet afise electorale lipite pe copaci, respectiv la intrarea în orasul Gura Humorului, în zona drumului forestier spre Bogdaneasa au fost lipite materiale electorale apartinând PNG, în orasul Frasin, pe aliniamentul de copaci care traverseaza localitatea Bucsoaia, dar si în spatiul verde din centrul orasului, pe arborii ornamentali, au fost lipite afise ale PLD, iar pe copacii de la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc- zona Colegiului Militar erau lipite afise PD.  

Constantin Harasim a mai precizat ca partidele care au pus afise pe copaci au la dispozitie o saptamâna pentru a rezolva problema, dupa care se va trece la sanctiuni, iar pentru a nu exista dubii, comisarii de mediu vor face fotografii cu afisele lipite pe copaci si vor discuta cu oamenii. Acesta s-a abtinut sa precizeze carui partid apartin afisele depistate pe raza localitatii Gura Humorului si a comunei Manastirea Humorului. 


Intră acum și în grupul de