Meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ, vijelii și grindină pentru întreaga țara, sâmbătă și duminică


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri la amiază o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, care va intra în vigoare sâmbătă dimineață și va fi valabilă până duminică seară, în întreaga țară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.

AMN mai precizează că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de