Peste 220 de polițiști suceveni vor fi zilnic la datorie pe perioada minivacanței de 1 Mai

Poliţiştii suceveni vor fi la datorie în permanenţă şi vor veghea la liniştea şi siguranţa publică, dar şi la siguranţa traficului rutier, în perioada 28 aprilie – 02 mai 2017, când majoritatea cetăţenilor vor beneficia de zile libere pentru a putea sărbători Ziua Internaţională a Muncii şi Ziua Internaţională a Tineretului, dar şi pentru a se distra şi petrece momente fericite cu familiile sau prietenii.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada minivacanței de 1 Mai, peste 220 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase vor acţiona, zilnic, la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

”În total, pe perioada minivacanţei, peste 800 de poliţişti vor fi angrenaţi în activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, în fiecare zi, 50 de poliţişti rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru siguranţa traficului rutier.

Pe această cale, atragem atenţia încă o dată tuturor şoferilor care se vor deplasa pe raza judeţului în perioada următoare, inclusiv turiştilor, să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră”, precizează sursa citată.

Totodată, Poliția Suceava anunță că peste 100 de patrule de poliţie vor acţiona zilnic în municipii, oraşe dar şi în mediul rural sucevean şi toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor fi în dispozitiv gata să acţioneze ferm la nevoie.

Poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene. Aparatul radar laser TrueCam va fi utilizat şi în această perioadă pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

”Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială”, subliniază sursa citată.

Pentru o vacanță liniștită și în siguranță Poliția Română vă recomandă:

  • aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
  • nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!
  • în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:

  • înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului.
  • nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
  • nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan!
  • adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!