Studenții suceveni au obținut două premii și o mențiune la concursul „Tehnici de Interconectare în Electronică”


Intră acum și în grupul de

Trei studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au obținut rezultate deosebite la cea de-a 26-a ediţie a concursului „Tehnici de Interconectare în Electronică” – TIE, ce s-a desfășurat în acest an la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USV, concursul organizat în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a reunit 38 de concurenţi de la 13 universităţi din ţară.

„Subiectul de concurs, unic pentru toţi concurenţii, a fost elaborat de o echipă formată exclusiv din reprezentanţi ai unor companii de profil, firme multinaţionale care lucrează pe proiecte ce impun utilizarea tehnologiilor promovate de acest concurs. Folosind un program de proiectare asistată de calculator, fiecare concurent a avut de proiectat, pe durata a 4 ore, un cablaj imprimat după o schemă electrică şi restricţii tehnologice impuse”, a menționat sursa citată.

Astfel, studenţii USV pregătiţi de Şef lucrări dr. ing. Adrian-Ioan Petrariu (antrenor) şi de Conf. univ. dr. ing. Eugen COCA (mentor), au câştigat Premiul 1, un Premiu 2 şi o Menţiune (ocupând locurile 1, 4 şi 5). Din cauza diferenţelor foarte mici de punctaj dintre ocupanţii primelor 4 locuri, s-a decis acordarea Premiului 1 şi a 3 Premii 2, fără a se mai acorda Premiul 3.

Premiul I a fost câștigat de studentul Gheorghe Cojocariu al Universității „Ştefan cel Mare” Suceava, iar Mihnea-Gheorghe Horbuli de la Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Octavian Coca de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Gavril-Cristian Anechitei-Diacu de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și-au adjudecat premiul al II-lea.

Mențiuni au obținut următorii studenți: Marian Atănăsoaei de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Alexandru Condurache de la Universitatea din Piteşti, Gheorghe Igna de la Universitatea „Politehnica” din Timişoara și Mihai Postariuc de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

„Cei mai merituoşi 17 concurenţi au primit, din partea Comitetului Industrial TIE – format din reprezentanţii celor mai importante companii care activează în acest moment în industria electronică din România certificate de recunoaştere a abilităţilor de proiectare a unui cablaj imprimat. Certificatul reprezintă un paşaport de competenţă ce poate fi folosit la angajare în orice firmă de profil, în ţară şi în străinătate”, au precizat reprezentații USV.

Aceștia au mai arătat că performanța studenţilor suceveni confirmă trendul ascendent pe care se află învăţământul superior de electronică din Suceava, fiind a treia participare când un student USV câştigă acest prestigios concurs, după ediţiile din 2015 (prin Luchian Teodor) şi 2014 (prin Grigoraş Eduard). (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de