Cod galben de furtună în zona joasă a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, la prânz un cod galben nowcasting de furtună pentru zona joasă a județului Suceava.

Potrivit ANM, până la ora 15, se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici.

Meteorologii notează că fenomenele asociate sunt cantități de apă, ce pot atinge local 10…15 l/mp, izolat 20 l/mp, descărcări electrice

Până duminică seara este în vigoare o atenționare meteo de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.(N.B.)