Cușnir explică proiectul județean privind realizarea de piste pentru biciclete spre traseele din pădurile Mitocu Dragomirnei, Codrii Voievodesei sau Sucevița

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a explicat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV proiectul pe care l-a inițiat împreună cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, privind realizarea de piste pentru biciclete spre trasele din pădurile Mitocu Dragomirnei-Pătrăuți, Codrii Voievodesei sau Sucevița.

„Am avut discuții cu domnul Gheorghe Flutur când am aflat că tineri din Suceava merg la Sighișoara pentru că acolo sunt niște trasee de biciclete prin pădure grozave. Am intrat pe internet am obținut și fotografii de la fața locului, dar ce avem noi în pădurea de la Mitocu Dragomirnei-Pătrăuți sau la Codrii Voievodesei este aur în lingouri față de ce au la Sighișoara”, a spus Cușnir.

El a explicat că în județul Suceava sunt trasee de biciclete, dar nu au fost prezentate foarte bine și nici nu este facil accesul la acestea.

„Trebuie să legăm Suceava de Mitocu Dragomirnei. În Suceava sunt în momentul de față mii de posesori de biciclete. Oamenii nu au însă pe unde să meargă. Atunci ce trebuie să facă administrația? Să le dea acestor oameni ocazia să ajungă de la Suceava până la Mitocu Dragomirnei, pe bicicletă. Este un proiect perfect realizabil. De aceea l-am rugat pe domnul Flutur să privească acest proiect ca o propunere pentru Suceava și nu o propunere de la PSD și a avut această înțelepciune”, a spus Cușnir.

El a explicat că proiectul prevede ca municipalitatea suceveană să realizeze piste pentru biciclete până la ieșirea din oraș spre Mitocu Dragomirnei, legătura dintre Suceava și Mitocu Dragomirnei să fie realizată apoi de Consiliul Județean Suceava, iar administrația locală din Mitocu Dragomirnei va face legătura spre traseul din pădure.

Cușnir a mai spus că există o măsură cu finanțare europeană pentru evitarea poluării în care sunt incluse și piste de bicicletă.

„Copiii nu au carnet de șofer și nu pot ajunge decât pe piste de bicicletă”, a spus consilierul județean care a menționat că pe trasee ar trebui să fie și puncte de check-in pentru bicicliști unde pot obține informații sau să-și repare bicicletele.

El a subliniat că nu vor fi făcute asfaltări în pădure pe traseele de bicicletă, ci făcute proiecte prin care municipiul Suceava să fie legat prin pistă de bicicletă de Mitocu Dragomirnei, Rădăuți de Codrii Voievodesei, Mănăstirea Humorului de Sucevița.