Un tânăr fără permis din Gura Humorului a condus prin oraș autoutilitara neînmatriculată a bunicului său oprindu-se într-un gard

Un tânăr de 18 ani din Gura Humorului este cercetat pentru mai multe infracțiuni  după ce a montat numere de înmatriculare unei autoutilitare neînmatriculate aparținând bunicului său și s-a plimbat prin oraș oprindu-se într-un gard.

Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată, sâmbătă, despre faptul că, pe str. Boureni din localitate, un autovehicul a intrat în gardul unei locuinţe.Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un autovehicul cu numerele de înmatriculare provizorii avariat și pe conducătorul auto, un localnic de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că numerele de înmatriculare provizorii au fost atribuite altor mărci de autovehicule, autoutilitara aparținând bunicului tânărului nefiind înmatriculată, iar tânărul de 18 ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că profitând de lipsa din țară a bunicului său, tânărul de 18 ani a găsit în garajul locuinţei plăcuţele de înmatriculare provizorii şi le-a montat pe autoutilitară, după care s-a urcat la volan şi a plecat să se plimbe pe str. Boureni, ocazie cu care, din cauza lipsei de experienţă în conducere, la efectuarea unei manevre de mers înapoi, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în gardul unei locuinţe.

În acest caz s-a deschis un dosar penal, iar tânărul de 18 ani este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”furt în scop de folosinţă”, ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ”conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare” și ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural, precizează sursa citată.