Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea de exploatarea forestieră a 12 firme și a aplicat amenzi de 122.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Serviciul Comisariatul Judeţean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu a dispus în 12 cazuri suspendarea activităţii de exploatare forestieră faţă de agenţi economici și a aplicat amenzi în valoare de 122.000 lei, potrivit unui comunicat al instituției semnat de comisarul șef Adriana Iordache.

Potrivit sursei citate, în ultimele 5 luni, în județul Suceava, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat 67 de controale pentru verificarea modului în care agenții economici care desfășoară activități de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecției mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, precum și gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului tehnologic de exploatare a materialului lemnos.

Ca urmare a acestor acţiuni de control, comisarii suceveni ai Gărzii Naţionale de Mediu au dispus 12 sancţiuni complementare de sistări de activitate și 20 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 122.000 de lei.

Comisarii suceveni au constatat că în general neconformitățile au fost legate de desfășurarea activităţilor de exploatare forestieră fără deținerea actelor de reglementare pe linie de mediu – în 12 cazuri, dar și depozitarea materialului lemnos pe malul râurilor sau transportul buștenilor prin albia râurilor/ pâraielor în cinci cazuri .

În urma controlalelor, agenților economici li s-a pus în vedere intrarea în legalitate și remedierea deficiențelor constatate cu respectarea legislației privind protecția mediului.

„Garda Naţională de Mediu -Serviciul Comisariatul Judeţean Suceava, avertizează operatorii economici care desfășoară activități de exploatare forestieră, că aceste acţiuni vor continua și se vor aplica sancțiuni drastice în caz de nerespectarea legislației privind protecţia mediului”, se mai arată în comunicat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de