Un elev sucevean din clasa a VII-a, calificat în lotul olimpic naţional ce va reprezenta România la Balcaniada de Informatică


Intră acum și în grupul de

Elevul ştefanist Eduard-Valentin Dumitrescul va participa la Balcaniada de Informatică pentru juniori, după ce a obţinut medalia de aur şi menţiunea MEN la etapa naţională a competiţiei pentru gimnaziu, calificându-se în lotul olimpic naţional lărgit.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de profesorul Liviu Pînzaru de la Palatul Copiilor Suceava, cinci elevi suceveni au participat la Olimpiada Naţională de Informatică pentru gimnaziu, care s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 26-30 aprilie 2017.

În urma desfășurarii olimpiadei, elevul Domunco Ștefan, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr.3 și Palatul Copiilor Suceava, avându-i ca îndrumători pe profesorii Freitag Gabriela , Petrovici Daniela , Șoiman Ștefania și Pînzaru Liviu, a obținut medalia de bronz, iar elevul Dumitrescul Eduard-Valentin, din clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional” Ștefan cel Mare” Suceava și Palatul Copiilor Suceava, îndrumat de  profesorii Marcu Daniela , Petrișor Adrian și Pînzaru Liviu-Vasile, a obținut medalia de aur și mențiune MEN.

 

Rezultate notabile au obținut și elevii: Semeniuc Călin şi Cibotariu Andrei, din clasa a VIII-a, precum și Țebrean Andreea, din clasa a VII-a.

În comunicat se precizează că pregătirea elevilor s-a asigurat și în cadrul Centrului de Excelență sprijinit de Fundația eMAG prin programul “Hai la Olimpiadă!”.

“La proba de baraj, elevul Dumitrescul Eduard-Valentin a reușit un rezultat istoric (este pentru prima dată când județul are un reprezentant în lotul de juniori), reușind să se califice în lotul național lărgit, din care se vor selecționa elevi, care ne vor reprezenta țara la olimpiada balcanică”, se mai arată în comunicatul de presă. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de