Flutur: Suntem în discuții cu companii aeriene pentru noi curse. Una dintre ele este Suceava-Munchen(Memmingen)


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că autoritățile sucevene discută în prezent cu mai multe companii aeriene pentru introducerea de noi curse.

El a spus că nu poate preciza despre ce companii și care sunt cursele luate în vedere pentru că ține de startegia de negociere.

„Se anunță la orizont surprize pozitive în ceea ce privește cursele. Curse și naționale și internaționale, dar nu am voie să spun. Companiile cu care am vorbit m-au rugat până nu îmi dau ei acordul”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a arătat însă că una din cursele care este luată în calcul este Suceava-Memmingen.

”Memmingen este un aeroport la 90 de kilometri de Munchen și acolo ar greva suceveni și oameni din zona Moldovei care lucrează în sudul Germaniei, în landul Baden-Wurttenberg și în Bayern. Ulm, Stuttgart, Nurenberg, Regensburg”, a spus Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, reprezentanți ai administrației sucevene care se află acum în Germania, la Schwaben, au avut discuții în cursul zilei de joi cu reprezentanți ai administrației din Memmingen și că și cei din această localitate susțin dezvoltarea acestei curse în condițiile în care în zona din apropiere sunt foarte mulți români care să beneficieze de această cursă.

Flutur a spus că va trebui ca și în celelalte cazuri să se organizeze sucevenii pentru a solicita această cursă să fie creată o masă critică pentru ca o companie aeriană să fie convisă să facă aceste curse.

El a arătat că autoritățile din Suceava și Memmingen susțin această cursă și că acum se caută o companie care să realizeze acest serviciu menționând că se ia în calcul chiar cu zbor în „W”, respectiv cu zboruri de genul Munchen-Deberecen-Suceava și de la Suceava-Timișoara-Munchen.

”Încearcă mai multe variante ca să fie posibilă economic. Suntem în proces de evaluare”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de