Medicii din spital vor putea sa furnizeze servicii medicale de specialitate in ambulatoriu si in afara activitatii din spital


Intră acum și în grupul de

Medicii din spital vor putea sa furnizeze servicii medicale de specialitate în ambulatoriu si în afara activitatii din spital, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Guvernul a aprobat, în sedinta de miercuri, o Hotarâre prin care modifica prevederile actuale ale Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008. Astfel, medicii pot sa-si desfasoare activitatea atât în cadrul spitalului, cât si în ambulatoriul de specialitate, indiferent de forma de organizare a acestuia.

Modificarile vizeaza eliminarea disfunctionalitatilor aparute la nivelul asistentei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitatile clinice în cursul implementarii Contractului-cadru actual. De asemenea, s-a avut în vedere necesitatea cresterii accesibilitatii asiguratilor la servicii medicale de specialitate în ambulatoriu.

Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008 a fost aprobat prin HG nr. 324/2008.


Intră acum și în grupul de