Spectacolul si distractie la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de persoane din Gura Humorului au înfruntat vremea rea, având ca principal scop participarea la un mega-concert folcloric organizat de democrat-liberalii din localitate. O mâna de ajutor la eveniment au dat candidatul PD-L pentru presedintia Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur si candidatul PD-L la primarie, Gheorghe Nita. Timp de trei ore, humorenii au uitat de treburile zilnice si s-au lasat prinsi de vraja muzicii si a dansului de calitate. Cei care au  cântat pe scena montata în centrul orasului au fost cântareti de renume national: Ionut Dolanescu, Brândusa Covalciuc, Daniela Condurache, Ionel Coca- interpret de muzica populara din Gura Humorului si, nu în ultimul rând, Ansamblul Academic de Stat „Joc” din Republica Moldova. Reamintim ca Ansamblul de la Chisinau este compus din peste 100 de cântareti si dansatori.

Din programul derulat pe scena nu a lipsit momentul „Nunta la moldoveni”, prin care protagonistii au prezentat de la cap la coada ritualul desfasurarii unei nunti, pornind de la gatitul miresei si a mirelui, iertaciunea si pâna la petrecerea propriu-zisa. Ansamblul „Joc” are 61 de ani de existenta, din care 51 a activat sub coordonarea aceluiasi om: maestrul coregraf Vladimir Curbet, artist emerit al Republicii Moldova, decorat cu înaltul ordin “Cavaler de Stat al Republicii Moldova”. În cei 61 de ani de activitate, « Joc » a prezentat spectacole în peste 75 de tari. Maestrul Curbet a relatat o întâmplare din China, unde acum doi ani, Ansamblul a plecat sa concerteze pentru o perioada de o luna de zile si a fost nevoit sa ramâna noua luni ca urmare a numeroaselor solicitari.

La concertul de la Gura Humorului au fost prezenti secretarul general adjunct al organizatiei judetene a PD-L, Ioan Balan, vicepresedintii Vasile Ilie si Dan Cadariu, precum si candidatii pentru Consiliul Local Gura Humorului. Senatorul Gheorghe Flutur, originar din Humor, a fost invitat pe scena de cântaretul Ionut Dolanescu. Artistul a reusit sa strecoare într-una din piesele sale doua versuri la adresa lui Flutur, spunându-le celor prezenti, pe tonuri muzicale ca:  „Humoreni ascultati ce va spun/Flutur este cel mai bun”.

Vicepresedintele PD-L Suceava, Dan Cadariu, de loc din Gura Humorului, candidat la un nou mandat de consilier judetean, a subliniat faptul ca orasul s-a transformat în bine, în ultimii patru ani, ca urmare a fondurilor masive alocate cu sprijinul lui Gheorghe Flutur. Cadariu este convins ca „oricât de bun administrator sau primar ai fi, fara bani nu poti realiza mare lucru”. În opinia lui Cadariu, din punct de vedere al finantarilor guvernamentale, orasul Gura Humorului a fost în ultimii patru ani „Regina judetului”. „ Gheorghe Flutur si noua sa echipa vor reusi sa dubleze sau chiar sa tripleze investitiile în Gura Humorului. Cu Gheorghe Flutur presedinte al Consiliului Judetean si cu Gheorghe Nita primar, cu PD-L la guvernare din toamna si cu Theodor Stolojan prim-ministru, este asigurata reteta ca Gura Humorului sa devina cu adevarat statiune turistica”, a mai spus  Dan Cadariu.


Intră acum și în grupul de