Informare meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină, sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri la amiază o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de sâmbătă la ora 10 și până duminică la ora 21.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ANM mai precizează că în vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp. (Irina Lițu)