Universitatea „Stefan cel Mare”, gazda a „Imagine Cup 2008- sectiunea Software design”


Intră acum și în grupul de

Zece echipe formate din elevi si studenti proveniti de la colegii si universitati din Cluj, Bucuresti, Arad, Bistrita, Alba Iulia, Iasi, Bacau si Suceava participa vineri, la finala fazei nationala a concursului Imagine Cup 2008- sectiunea Software design, organizat sub egida Microsoft la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava. Fiecare echipa a pregatit câte un proiect, pe o tema legata de modul în care tehnologia poate contribui la un mediu înconjurator durabil, echipa suceveana, The Green Team, având proiectul EcoLife.  

Prima zi a competitiei începe cu Runda „fulger”, la ora 10, fiecare echipa având câte 5 minute sa comunice esentialul despre proiectul din concurs. Urmeaza Runda “tunet”, la care  juriul va da sugestii legate de prezentare, ziua încheindu-se cu Runda finala, în care fiecare echipa îsi prezinta pe larg proiectul. Sâmbata, în a doua zi a finalei, de la ora 9 va avea loc Runda publica, fiecare echipa având de prezentat în 15 minute proiectul în fata unor elevi, profesori, studenti. Câstigatorii vor fi anuntati la ora 13, în Auditoriumul “Joseph Schmidt”. Potrivit reprezentantului Microsoft, Todi Pruteanu, va fi o singura echipa declarata câstigatoare, care va merge la faza internationala de la Paris, din perioada 3-8 iulie.  

Imagine Cup este una dintre cele mai populare competitii internationale pentru pasionatii de tehnologie, la editia din acest an fiind înscrisi circa 1300 elevi si studenti din România. Faza de la Suceava încheie cele 3 runde locale, la început fiind 45 echipe din 16 institutii de învatamânt, în finala ajungând 10 din cele mai bune. 


Intră acum și în grupul de