Produse fitosanitare confiscate de polițiștii suceveni în urma unui flagrant și a unei percheziții domiciliare. Un bărbat din Dărmănești este cercetat pentru trafic cu substanțe toxice


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, au desfăşurat, luni, o acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia specifică deţinerii şi comercializării de produse fitosanitare, mai ales având în vedere că în această perioadă se constată o intensificare a activităţilor economice cu privire la acest gen de produse.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în baza planului propriu de acțiune pentru prevenirea / identificarea /sancționarea faptelor de natură penală/contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor luni, la ora 10.30, s-a reușit prinderea în flagrant a unui bărbat de 39 ani, din comuna Dărmănești, în timp ce încerca să comercializeze pe raza municipiului Suceava, fără drept, cantitatea de aproximativ 34 k. de erbicide, valoarea acestora fiind de aproximativ 18.700 lei.

”Flagrantul a fost organizat de poliţişti în prezența unui reprezentant al Oficiului Fitosanitar Suceava în parcarea unui hypermarket din municipiul Suceava.

Cantitatea de produse oferite spre vânzare, respectiv 3 bidoane a 10 litri fiecare erbicid şi 24 flacoane erbicid la 180 gr fiecare, a fost  indisponibilizată şi urmează a fi supusă analizelor de laborator, în cadrul cercetărilor ce vor fi efectuate”, informează sursa citată.

Poliția Suceava mai precizează că în baza mandatului  emis de Judecătoria Suceava polițiștii  Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, cu sprijinul unei  grupe din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au efectuat  o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului.

”În urma activităţilor desfăşurate a fost  identificată  cantitatea de  aproximativ 14 litri  erbicid şi 1,5 kg  insecticid de diferite mărci, provenienţă  extracomunitară, care a fost  indisponibilizată în vederea efectuării analizelor de laborator.

În cauză  a fost  întocmit dosar de urmărire penală pentru  comiterea infracţiunilor de traficul de produse sau substanţe toxice şi <contrabandă calificată>”, mai arată sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de